Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

Відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я

Відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я. Захід пройшов в незвичному форматі інтерактивного стратегічного воркшопу, мета якого – згенерувати управлінські рішення для подолання наслідків травматичного досвіду війни у військових та ветеранів.

09:07:58 19.07.2023

В кожній області України вже є відповідальні за реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я

В кожній області України вже є відповідальні за реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Це заступники голів обласних військових адміністрацій та регіональні координатори з ментального здоров'я.

09:05:08 19.07.2023

«Психічне здоров'я та ставлення українців до психологічної допомоги під час війни»

Більшість українців (71%) останнім часом відчували стрес – через повномасштабну війну, фінансові складнощі, соціально-політичну ситуацію в країні, стан здоров’я та робочі проблеми. Лише кожен п’ятий з опитаних громадян (21%) не помітив у своєму житті сильної знервованості.

09:00:35 19.07.2023

Центри життєстійкості мають стати ком’юніті-центрами громад

Центри життєстійкості мають стати ком’юніті-центрами громад, де кожен може отримати необхідні послуги. Від консультацій та навчання до психологічної допомоги та відновлення. Це питання обговорювали під час Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віце-прем’єр-міністерки-Міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Проєкт створення Центрів життєстійкості реалізується Міністерство соціальної політики України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Олена Зеленська.

08:58:06 19.07.2023

Крок за кроком «Ти як?» прямує до головної мети

Крок за кроком «Ти як?» прямує до головної мети — синхронізувати проєкти всіх відомств, що втілюють Всеукраїнську програму ментального здоров’я, щоб допомога була справді системною. Щоб кожна людина могла отримати якісну психологічну допомогу, коли її потребує.

08:54:52 19.07.2023

Як забезпечити не лише оперативну професійну допомогу на місці надзвичайної події

Як забезпечити не лише оперативну професійну допомогу на місці надзвичайної події, але й супроводжувати людину до повного відновлення її психоемоційного стану – обговорили під час засідання робочої групи пріоритетного проєкту МВС України «Алгоритм надання психологічної допомоги та супроводу в кризових ситуаціях» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олена Зеленська.

08:54:42 19.07.2023

Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності?

Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності? І найкраща її профілактика — робота з усвідомленістю і заземленням. Це можна робити будь-де і будь з чим. Повертати себе у реальність, у момент тут-і-зараз, підключаючи всі органи відчуттів.

08:52:00 19.07.2023

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами»

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами». У ньому засновник центру «Коло сім'ї», лікар-психотерапевт Олег Романчук поділився поглядом на теми стійкості під час війни, лікування ПТСР, корисного мислення та книжок як психотерапії.

08:51:08 19.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень