Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Коментар Одеської ОВА щодо кризової ситуації навколо ЖК “Via Roma”

Дата: 30.01.2024 08:41
Кількість переглядів: 69

 

Одеська обласна військова адміністрація не є стороною спірних відносин між забудовником ЖК “Via Roma” та ДТЕК, проте зважаючи на той факт, що заручниками ситуації стали жителі цього комплексу – змушена втрутитися.

На днях відбувалась зустріч з мешканцями комплексу, де також були присутні представники Уповноваженого з прав людини, забудовника, управляючої компанії, заступника начальника ОВА Олександра Харлова та керівника профільного департаменту Антона Шалигайла.

На сьогоднішній день склалася критична ситуація з тарифами для мешканців ЖК, які змушені користуватися електроенергією за промисловою ціною, що є несправедливим тягарем, особливо в умовах нинішньої ситуації в країні. ДТЕК своєю чергою позицію пояснює будівництвом ЖК у промисловій зоні та невиконанням технічних умов з боку забудовника.

«Обласна адміністрація занепокоєна ситуацією, що склалась з тарифами на електропостачання для мешканців вказаного житлового комплексу.
Обласна влада не є учасниками процесу, а питання встановлення тарифів на електроенергію не відноситься до її компетенції, проте адміністрація зацікавлена у захисті прав жителів Одещини та отриманні справедливого тарифу», – наголосив Олександр Харлов.

За його словами, сторони конфлікту мають дорожню карту виходу з кризи, і ОВА очікує на її виконання в найкоротші терміни.

«Забудовник має перенести небезпечні високовольтні лінії, розташовані поблизу квартир людей, після чого енергопостачальна компанія має підключити людей до справедливого тарифу», – зауважив Олександр Харлов.

Також мешканцям та забудовнику запропоновано визначитися із джерелами можливої компенсації різниці між тими тарифами, які наразі сплачують громадяни та тими, що визначені для населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень