Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Михайло Федоров: «Наше завдання — нарощувати виробництво, щоб у кожної бригади й підрозділу було стабільне забезпечення БПЛА»

Дата: 27.09.2023 21:50
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

 

За останній рік в Україні активно розвивається сфера БПЛА. Створили умови для масштабування виробництва дронів у 100 разів, понад 200 компаній почали виробляти дрони, 62 зразки БПЛА отримують державні контракти, а рік тому їх було всього 7. Віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю каналу Рада розповів про плани виробництва БПЛА в Україні, завдання на цей та наступний роки. 

«Коли бачимо, що знайомі збирають на дрони, донатимо на збори — це вказує на те, що дронів не вистачає. Їх потрібно більше. Необхідно швидше розвиватися, адже зараз відбувається війна дронів. Від кількості БПЛА залежить перевага на полі бою й те, скільки ми зможемо зберегти життів наших воїнів», — сказав Михайло Федоров.

Віцепрем’єр-міністр зазначив, що на наступний рік є більш амбітні плани щодо розвитку технологій в Україні. Завдання — забезпечити Сили оборони більшою кількістю розвідувальних дронів, масштабувати виробництво FPV-дронів та дронів-камікадзе, які літають на довгі дистанції.

«Зараз ми працюємо з потребами Сил оборони на наступний рік. Є оптимізм щодо масштабування виробництва, але є й багато бар’єрів, які потрібно побороти. Цілі й потреби Сил безпеки і оборони диктують, яке потрібно виробництво, на якому рівні, скільки необхідно інвестувати, які спеціалісти потрібні. Насамперед є завдання нарощувати виробництво, щоб у кожної бригади й підрозділу було стабільне забезпечення БПЛА. Щоб командування планувало нові місії й могло розраховувати на системні постачання», — додав Федоров.

Окрім цього, Віцепрем’єр-міністр розповів про роботу платформи Дія.Engine, сервіси, які незабаром запустять у Дії та цифровізацію в Міністерстві оборони. 

Повний випуск дивіться за посиланням — https://youtu.be/LfX50fKeRL0?si=EjqOsX9pw41Mz7Tx 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень