Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Навчитись спілкуватися так, аби людина повірила. Розповіла про свої відчуття, цінності. Не соромилась та не лякалась.

Дата: 18.08.2023 22:00
Кількість переглядів: 62

На зображенні може бути: 14 людей, люди навчаються та текст

Навчитись спілкуватися так, аби людина повірила. Розповіла про свої відчуття, цінності. Не соромилась та не лякалась.

✔️Сучасні методи професійної комунікації з пацієнтами опановували психологи лікарень під час тренінгів проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

❗️Акцент робили на тому, щоб навчити вибудовувати спілкування з взаємодовірою та повагою, адже пацієнтом психолога може бути колега з сусіднього відділення лікарні або працівник лікувального закладу. Тобто, шукали баланс між професійними відносинами та необхідністю надання фахової допомоги.

👩🏽‍💻Загалом вже відбулось 8 з 16 тренінгів проєкту, головна мета якого – наділити новими компетенціями психологічні служби в лікарнях, зокрема, навчити фахівців надавати підтримку і пацієнтам, і лікарям. Це той напрям, якому останнім часом приділялось замало уваги, але через війну необхідність підтримки і самих медичних працівників та лікарів - колосальна.

🏥Учасниками проєкту стали 9 лікарень регіонального рівня Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Психологи мають опановувати сучасні навички кризового консультування, методики з екстремальної психології, навчитися підвищувати стійкість – свою та інших.

📊На цьому тижні також вивчали основи мотиваційного інтерв‘ю та психологічні інструменти роботи для допомоги пацієнтам з залежностями. Працювали в парах та групами. Розглянули загальну структуру та характерні особливості порушень, стани та етапи адикції, особливості психосоціальних втручань. Крім того, здобули нові практичні навички роботи з різними видами залежностей.

📝 Окремо розпочалась робота фокус-груп. Так, у одному з заходів взяли участь представники закладів «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» та «Обласний госпіталь ветеранів війни» Харківської області. У ході досліджень виявилося, що на фоні повномасштабного вторгнення Росії в Україну у медиків виникли психологічні, емоційні проблеми, водночас колективи медичних установ згуртувались, підвищилась взаємопідтримка працівників.

🧑🏻‍🏫 Лекторами та тренерами виступили професорка Mental Health Counseling at Regent University Ольга Запорожець, сімейна психологиня, EMDR-терапевтка Світлана Бородай, заступник директора Соціально-психологічного центру м. Славутич, кандидат психологічних наук Юрий Акименко.

ℹ️ Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО Безбар'єрність у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, Департаментами охорони здоров'я Миколаївської, Запорізької та Харківської областей.

#тияк

На зображенні може бути: 8 людей, відділ новин та текстНа зображенні може бути: 10 людей, люди навчаються та текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень