Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

В Україні відбудеться новий, третій Саміт перших леді та джентльменів.

Дата: 03.08.2023 22:10
Кількість переглядів: 59

Олена Зеленська підбила підсумки проектів зі створення доступного  середовища для різних груп населення — Офіційне інтернет-представництво  Президента УкраїниНаша країна на один день стане центром ментального здоров’я світового рівня.

В Україні відбудеться новий, третій Саміт перших леді та джентльменів. На запрошення першої леді Олена Зеленська 6 вересня в Києві зберуться перші особи та лідери думок з усього світу обговорити питання ментального відновлення. Відновлення для кожної країни й кожної людини.

📍Вже оголошено, що під час Саміту відбудеться міжнародна конференція міністрів охорони здоров'я, що має стати початком програми медичного партнерства, яка поєднає конкретні заклади охорони здоров'я в Україні з відповідними закладами світу і допоможе скоординувати міжнародну підтримку.

📲 Долучайтесь до сторінки Summit of First Ladies and Gentlemen, аби завжди бути в курсі подій.

#тияк

Попри війну є події, на які чекаєш. Уже 6 вересня Україна вітатиме учасників третього Саміту перших леді та джентльменів – моїх колег з усього світу.

Я задумувала Саміт як першу міжнародну професійну спільноту. Але він набув набагато більшого значення.

Перший саміт пройшов напередодні 30-тої річниці Незалежності та був присвячений ролі «м’якої сили» перших леді та джентльменів у новій реальності постковідного світу.

Другий Саміт ми проводили торік під звуки сирен тривоги. Та саме він зібрав рекордну кількість учасників – перші особи та лідери думок з різних країн говорили про відбудову й відновлення України.

🤝 І саме під час випробувань ми відчули, що маємо не лише «м’яку», а й цілком потужну силу. Разом ми здатні рятувати, допомагати, змінювати дійсність і життя людей на краще. Ми здатні діяти й перемагати. Український спротив нападнику змінює світ, і так само змінюється роль перших леді та джентльменів.

Ми маємо протистояти не лише війні – на планеті дедалі більше гуманітарних та соціальних проблем, незахищеності та, звісно, страхів, бо ніхто не може почуватися в безпеці, коли поряд діє агресор.

90% українців уже відчули симптоми тривожного розладу. Але тривожно людям не лише в Україні. Кожна країна зіткнулася зараз зі своїми викликами – економічними, політичними, світоглядними.

Отже, на новому, третьому, Саміті перших леді та джентльменів поговоримо про ментальне відновлення – для кожної країни й кожної людини. Адже в ментального здоров’я немає кордонів.

Будемо розмірковувати:

❓Як віднайти життєво важливий баланс стійкості та крихкості?

❓Як підвищити «видимість» психічного здоров'я та суспільну грамотність щодо нього?

❓Як нове покоління змінює розмову на цю тему?

❓Як впливає та ще вплине на ментальний стан війна?

❓Як можуть допомогти (а не зашкодити) в усьому цьому цифрові технології?

Запрошую долучатися та стежити за новинами на сторінках Саміту а також на сайті за посиланням https://kyivsummitflg.gov.ua/en.html.

Вірю, що кожен / кожна із нас на своєму місці щодня, щохвилини впливає на те, яким стає світ. І в наших силах (м’яких чи потужних) зробити його більш безпечним і людяним.

#flgsummit2023

ENG below ⬇️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень