Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

ДО ВІДОМА ОПЕРАТОРІВ РИНКУ

Дата: 15.06.2023 09:30
Кількість переглядів: 62

ДО ВІДОМА ОПЕРАТОРІВ РИНКУ

З метою забезпечення населення безпечними та доброякісними харчовими продуктами, підтримання стабільного епізоотичного стану, недопущення виникнення і розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин, спалахів гострих кишкових інфекцій, обігу небезпечних та непридатних харчових продуктіву зв’язку з надзвичайною ситуацією, що сталась на дамбі Каховської ГЕС на р. Дніпро в Херсонській області, Березівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області наполегливо рекомендує операторам ринку, що здійснюють обіг харчових продуктів суворо дотримуватись мір запобігання виникнення будь-якого ризику забруднення харчових продуктів, а саме:

- забезпечити чітку систему простежуваності харчових продуктів;

- здійснювати обіг харчових продуктів отриманих з потужностей, що пройшли державну реєстрацію або отримали експлуатаційний дозвіл;

- суворо дотримуватись вимог до обігу об’єктів санітарних заходів;

- негайно інформувати Березівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про всі випадки вилучення/відкликання ним з обігу потенційно небезпечних харчових продуктів;

- підтримувати приміщення у чистому та робочому стані;

- підтримувати у належному робочому стані, за необхідності налагодити, природну або механічну вентиляцію;

- усі поверхні, обладнання, устаткування, що контактують з харчовими продуктами, утримувати у непошкодженому стані, збільшити періодичність чищення та  дезінфекції. Чищення та дезінфекцію здійснювати у такий спосіб, щоб забезпечити захист від появи ризику забруднення;

- забезпечити захист від будь-якого ризику забруднення; 

- забезпечити обладнання потужності засобами для підтримання належної особистої гігієни;

- забезпечити потужність належними засобами для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин та відходів (рідких або твердих), а також засоби для їх зберігання та подальшого поводження;

- забезпечити суворе дотримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;

- забезпечити розміщення харчових продуктів у такий спосіб, щоб максимально знизити ризик їх забруднення; 

- для уникнення ризику забруднення забезпечити результативне очищення та дезінфекцію транспортних засобів, що використовуються для перевезення харчових продуктів, перед кожним наступним завантаженням;

- харчові продукти розміщувати у транспортних засобах у такий спосіб, щоб мінімізувати ризик їх забруднення;

- харчові відходи розміщувати у закритих контейнерах та видаляти їх з приміщення якнайшвидше;

- неякісну та небезпечну продукцію негайно вилучати з обігу;

- вода, що використовується у виробництві харчових продуктів (у технологічному процесі та/або є інгредієнтом), повинна відповідати вимогам, установленим до води питної;

- забезпечити неухильне  дотримання умов зберігання або умов використання харчового продукту;

          - забезпечити вологе прибирання з використанням миючих і дезінфікуючих (в кінці зміни) засобів та провітрювання не рідше ніж 3 години, а також після закінчення зміни;  

- проводити обробку поверхонь, місць контакту рук відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, вітрини, візки, корзини тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції;

- при дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні засоби. Необхідно дотримуватись ефективної концентрації та експозиції дезінфікуючих засобів (з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні); 

- провести роз’яснювальну роботу з персоналом щодо обігу харчових продуктів.

      

        Обіг тварин здійснювати за наявності ідентифікації та ветеринарного документу.

До відома операторів ринку харчових продуктів Рівненської області - Головне  управління Держпродспоживслужби в Рівненській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних