Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Інформація щодо процедур закупівель

Дата: 07.06.2023 15:55
Кількість переглядів: 73

Інформація щодо процедур закупівель

на виконання п. 41  Постанови Кабінету Міністрів України 
від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів» із змінами внесеними Постановою Кабінету Міністрів України  від 16 грудня 2020 р. № 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710»

 

Найменування предмета закупівлі із зазначенням коду ЄЗС - ДК 021:2015: 09110000-3 Тверде паливо (Брикети паливні вугільні ДК 021:2015: 09111220-8)

 

Вид та ідентифікатор закупівлі - Відкриті торги з особливостями  UA-2023-06-06-013571-a

Очікувана вартість предмета закупівлі - 675 000,00 грн. (Шістсот сімдесят п’ять тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі - Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі: Закупівля здійснюється з метою забезпечення опалення закладів освіти відділу освіти, культури, молоді та спорту Стрюківської сільської ради Березівського району Одеської області. Характеристики предмета закупівлі визначено з урахуванням якості.

№               з/п

Найменування товару

Одиниця

 виміру

Кількість

Технічні, якісні

характеристики товару

Теплота згоряння на робочий стан палива, ккал/кг:

Загальна волога на робочий стан палива, % - не більше ніж:

1

 

Брикет паливний вугільний

т

 

50

4200 - 7100

6

1. Розміри брикетів: довжина до 8см, ширина до 4см, висота до 5см.

2.Відвантаження брикету паливного вугільного повинно проводитися зі складу постачальника (виробника) у мішках з поліетиленовою вставкою для захисту від вологи,  вагою не більше 50 кг укладених на палету, яка має бути упакована стрейчевою плівкою.

3.Брикет паливний вугільний повинен вироблятися без домішок неорганічного походження таких як продукти нафтохімічної та резинотехнічної переробки.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до брикету паливного вугільного, встановленим замовником згідно технічного завдання, а саме:

1. Довідку у довільній формі, яка повинна містити інформацію щодо відповідності кількісних та якісних показників брикету паливного вугільного, вимогам цієї тендерної документації.

2. Оригінал або копія дійсного договору (-ів) учасника з виробником (-ми) пропонованого брикету паливного вугільного або з будь-яким іншим суб’єктом господарювання, що здійснює реалізацію та/або відвантаження пропонованого брикету паливного вугільного учаснику торгів, щодо відвантаження брикету паливного вугільного на користь учасника (надається якщо учасник не є виробником);

3. Оригінал або копію сертифікату генетичних, технологічних та якісних характеристик, на пропонований брикет паливний вугільний та дійсного на дату подання тендерної пропозиції, виданий на ім’я виробника пропонованої продукції;

4. Оригінал або копію технічних умов виробника відповідно до яких виготовляється пропонована продукція.

5. На підтвердження дотримання виробником пропонованої продукції вимог чинного законодавства України та підтвердження легальності виробництва та виробника запропонованих паливних брикетів.

Виробництво запропонованих паливних брикетів повинно відбуватися промисловим чином з використанням необхідних машин та механізмів, а не вручну, що безпосередньо впливає на якість запропонованого товару за предметом закупівлі та на обсяг виробництва товару, який необхідний для постачання в рамках даної процедури закупівлі в обумовлені строки.

Перелік машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 (надалі – Постанова) містить в пункті 2 Групи А «Гірничошахтне та гірничорятувальне устатковання та устатковання для видобутку, транспортування, дроблення, сортування та збагачення корисних копалин і огрудкування руд та концентратів.»

Відповідно до Наказу міністерства соціальної політики України № 704 від 15.05.2018 р. «Про затвердження Правил охорони праці під час дроблення і сортування, збагачення корисних копалин і огрудкування руд та концентратів» (далі - Правила):

Пункт 1 розділу I Правил «Ці Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності та виду діяльності, яка пов’язана з виготовленням, монтажем, налагодженням, ремонтом, обстеженням, технічним діагностуванням та експлуатацією устаткування на дробильних, дробильно-сортувальних, збагачувальних, агломераційних фабриках та фабриках огрудкування (далі - фабрики)».

Пункт 2 Розділу ІІ Правил «Роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107 (далі - Порядок видачі дозволів)

Фактично при виробництві паливних вугільних брикетів виконується процес огрудкування. Адже брикетування є одним із способів грудкування. (див. – Примітку*).

Виходячи з вище зазначеного брикетування є одниїй із способів огрудкування.

Таким чином на підтвердження дотримання виробником паливних вугільних брикетів вимог чинного законодавства України, підтвердження легальності виробництва та виробника запропонованих паливних брикетів, підтвердження можливості виробництва в промислових об’ємах для додержання необхідних відповідно до даної закупівлі строків поставки учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати:

А) Замовник самостійно перевіряє інформацію в інформаційній системі «Реєстр дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» (http://dozvil.ndiop.kiev.ua/), в якому повинна міститись інформація про наявність у виробника, паливні брикети виробництва якого пропонується до постачання, наступних документів:

- чинного дозволу, виданого Державною службою України з питань праці, щодо експлуатації Гірничошахтного устатковання для огрудкування руд та концентратів (пункт 2 Групи А Переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою); 

- чинного дозволу, виданого Державною службою України з питань праці, щодо виконання робіт підвищеної небезпеки.

або

Б) якщо за інформацією розміщеною в «Реєстрі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» (http://dozvil.ndiop.kiev.ua/) не можливо встановити види робіт та/або машин, механізмів, устаткування, на які у виробника запропонованих паливних брикетів є дозволи (тобто одна або декілька граф «Види робіт; Експлуатація машин, механізмів, устаткування; Застосування машин, механізмів, устаткування; Машини, механізми, устаткування» пусті )*, Учасник повинен у складі пропозиції надати на виробника запропонованих паливних брикетів

- чинний дозвіл, виданого Державною службою України з питань праці, щодо експлуатації Гірничошахтного устатковання для огрудкування руд та концентратів (пункт 2 Групи А Переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою); 

- чинний дозвіл, виданого Державною службою України з питань праці, щодо виконання робіт підвищеної небезпеки.

*Учасник може та повинен також самостійно перевірити наявність або відсутність інформації в перелічених графах в реєстрі http://dozvil.ndiop.kiev.ua/.

або

В) у разі отримання дозвільних документів в період дії воєнного стану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2022 №357 "Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану", Учасник повинен надати в складі тендерної пропозиції наступні документи на ім’я виробника запропонованих паливних брикетів:

- чинну декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці щодо експлуатації Гірничошахтного устатковання для огрудкування руд та концентратів (пункт 2 Групи А Переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою) та щодо виконання робіт підвищеної небезпеки.

*Примітка:

На момент оголошення даної закупівлі в Україні відсутні національні стандарти щодо брикетів паливних вугільних, а отже вищенаведена вимога до предмета закупівлі не порушує норми встановлені в пункті 29 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 No 1178 "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування".

Брикетування - процес термомеханічної переробки дрібних корисних копалин, концентратів і відходів виробництва з метою одержання з них брикетів - грудок геометрично правильної однакової форми і постійних розмірів (Смирнов В.О., Білецький В.С., Шолда P.O. Переробка корисних копалин. - Донецьк: Східний видавничий дім, 2013. - 600 с.).

В промисловій практиці використовують три способи грудкування: брикетування, обкочування і агломерацію (Білецький В.С., Смирнов В.А., Переробка і якість корисних копалин. - Донецьк: Навч. посібн. Східний видавничий дім, 2005. -324 с., Справочник по обогащению руд: В 4 т./Гл. ред. О.С. Богданов. - М., Недра

Брикетування вугілля представляє собою процес механічної переробки вугільного дріб’язку в кускове паливо - брикети мають певні геометричну форму, розміри та масу (Крохин В.Н. Брикетирование углей. М., "Недра", 1974. 216 с.).

 

Додаткові умови:

-  Приймання Товару за кількістю і якістю здійснюється представником замовника.

- дані у всіх наданих документах щодо виробника повинні співпадати;

- на всі документи видані не на ім’я учасника необхідно надати листи-дозволи на використання документів від власника документів, видані на ім’я учасника або постачальника учасника із вказанням номеру ідентифікатору закупівлі.

- всі дані щодо технічних характеристик, зокрема таких як розміри брикету паливного вугільного, домішки та інше мають бути підтверджені документально, інформація щодо технічних, якісних та інших характеристик має буди відображена у технічних умовах або сертифікаті генетичних технічних та якісних характеристик.

Погрузка, розгрузка, доставка товару здійснюється учасником – переможцем закупівлі та за його рахунок. Поставка товару здійснюється партіями за заявками замовника.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі - Відповідно до листа Мінекономрозвитку України № 3302-06/29640-06 від 14.09.2016 при визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховувати, зокрема, виходячи з потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо. Разом з тим відносини, що виникають у процесі складання, розгляду, затвердження, виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства регулює Бюджетний кодекс України. Законом не визначено органів, які уповноважені надавати офіційну інформацію щодо вартості товарів, робіт і послуг та переліку документів, якими замовник має послуговуватись під час визначення очікуваної вартості предмета закупівлі. З огляду на викладене, замовник самостійно визначає очікувану вартість предмета закупівлі, зважаючи на його специфіку, з дотриманням принципів, закріплених у статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі-Закон), та законодавства в цілому. Замовник самостійно обирає шлях здійснення такого моніторингу, бо дане питання законодавчо не врегульовано. При цьому замовник зважає на принципи здійснення закупівель, закріплені у статті 5 Закону. Закупівлі здійснюють за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням. Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі середньої ціни на ринку, шляхом моніторингу ринкових цін, комерційних пропозицій на аналогічний товар. Очікувану вартість предмету закупівлі визначено у відповідності до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 No 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з врахуванням кошторисних призначень та потреби. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалося із застосуванням одного з методів вищевказаного порядку, а саме проведений моніторинг цін, шляхом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель https://prozorro.gov.ua тощо). Очікувана вартість на закупівлю ДК 021:2015: 09110000-3 Тверде паливо (Брикети паливні вугільні ДК 021:2015: 09111220-8) складає 675 000,00 грн. (Шістсот сімдесят п’ять тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень