Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Президент України та Прем’єр-міністр Польщі у Варшаві підписали Лист про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки

Дата: 05.04.2023 21:17
Кількість переглядів: 52

 

Президент України та Прем’єр-міністр Польщі у Варшаві підписали Лист про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки

У межах офіційного візиту до Республіки Польща Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підписали Лист про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки.

Метою підписання Листа є забезпечення постійної підтримки та зміцнення оборонних потужностей ЗСУ шляхом придбання Україною польської оборонної техніки, зокрема БТР «Росомак», самохідних мінометів «Рак» та ракет до переносних зенітно-ракетних комплексів «Перун».

Фото без опису

«Сьогодні ми підписуємо документ про постачання польських БТР «Росомак», самохідних мінометів «Рак», систем ППО, зокрема дуже ефективних «Перунів», МіГів та іншого озброєння, якого ми дуже потребуємо», – заявив Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Матеушем Моравецьким у Варшаві.

Президент наголосив: ідеться не лише про підтримку, а й про співпрацю, зокрема у форматі закупівель, що посилюватиме оборонний потенціал і України, і Польщі.

Крім того, як повідомив Глава держави, під час зустрічі з очільником польського уряду обговорювалося створення спільних підприємств для виробництва озброєння та боєприпасів.

«Попри все оборонно-промисловий комплекс наших країн працюватиме дієво. Є дуже предметні домовленості», – зазначив Володимир Зеленський.

Також у межах візиту Президента до Республіки Польща підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством економічного розвитку й технологій Республіки Польща про співпрацю у відбудові України.

«Підписано окремий документ про співпрацю у відбудові України. Впевнений, що наше відновлення допомагатиме розвитку і польського бізнесу, і обох наших країн», – сказав Глава держави.

Він відзначив важливість того, щоб економічне зростання, на яке працюють обидві держави, приносило збільшення кількості якісних робочих місць і в Україні, і в Польщі.

«Це дасть нам із Польщею ще й позитивний соціальний результат. Ми зацікавлені в максимальному залученні польського бізнесу в Україну. Я хочу зазначити для інвесторів: ми працюємо над мінімізацією воєнних ризиків для інвестицій», – акцентував Президент.

ф

Офіційний візит Президента України до Республіки Польща

5 квітня 2023 року - 14:14

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень