Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ДЕКЛАРУВАННЯ

Дата: 03.04.2023 14:14
Кількість переглядів: 55

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ДЕКЛАРУВАННЯ

Головне управління Державної податкової служби в Одеській області повідомляє, що 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022році. В ході проведення кампанії декларування з 01 січня по 30 квітня цього року громадяни забов’язані виконати свій конституційний обов’язок, задекларувати доходи які не були оподатковані у минулому році.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
  • доходи, отримані від  самостійного  обробітку  земельної  частки (паю);
  • спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи.

Подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Декларація про майновий стан надається до Центру обслуговування платників за місцем податкової адреси громадянина. Зробити це можна особисто або через уповноважену на це особу, за допомогою пошти чи засобами електронного зв’язку. З метою підвищення якості обслуговування платників податків та спрощення процедури подання податкової декларації, пропонуємо скористатись новим електронним сервісом «Електронний кабінет». Запрошуємо жителів Стрюківської сільської ради до Центру обслуговування платників Миколаївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області за адресою 67000, Одеська область, Березівський район, смт. Миколаївка, вул. Карпішина,55, для ознайомлення з основними випадками подання декларації у 2023 році, правилами застосування податкової знижки, порядком заповнення декларації та отримання практичної допомоги.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень