Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Дата: 01.10.2022 11:29
Кількість переглядів: 262

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня – День ветерана та Міжнародний день людей похилого віку –  Бориславська міська рада

Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно 1 жовтня з 1991 року. День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу. А в Україні цей день також і День ветерана.
У цей день світ говорить про все зроблене щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них прийнятних умов життя, про невирішене у цій сфері.
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку  та розуміння поколінь. З якого віку починається старість? Остання таблиця, в якій приводиться класифікація вікових груп, виглядає так:
• люди молоді – до 44 років,
• люди середнього віку – до 59 років,
• старіючі люди – до 74 років,
• "молоді" довгожителі –до 89 років,
• "старі" довгожителі – більше 90 років.
За міжнародними стандартами, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині - понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.
Говорять, що людина старіє тим повільніше, чим інтенсивніше робота її душі. Якщо ж в зрілому віці у людини залишаються цікаві справи, то старості можна уникнути. І не так важливо, які це справи. Хор ветеранів, де людина одержує позитивні емоції, гурток кройки та шиття або робота за спеціальністю. Головне одержувати задоволення від кожного дня. Людина молода до того часу, поки уміє радіти життю.
Прожиті роки, пройдені іспити, накопичений досвід – ось головне багатство людей, що вступили в завершальний відрізок життєвої дороги. На зміну  шумним веселощам, безпечним радостям, сміливим надіям приходить мудрість, терпіння, витримка.
Бережіть здоров'я своє та своїх близьких, адже це найцінніший дар у житті!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень