Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

В Україні збирають Армію дронів

Дата: 31.08.2022 14:10
Кількість переглядів: 217

Новини / Україна збирає Армію дронів

Мінцифра разом із Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирають Армію дронів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Ми сформували системне бачення, щоб всю лінію фронту шириною близько 2470 км закрити дронами. Вони дозволять моніторити дії ворога, змінювати військові стратегії і в подальшому зберегти якомога більше життів військових. У цьому їм допоможе технологічна Армія дронів”, — написав міністр.

За його словами, з військовими та партнерами протестували різні дрони, зібрали фідбек й сформували системний підхід до забезпечення розвідників всім необхідним.

На першому етапі планується закупити 200 безпілотників, які можуть літати до 24 годин на відстань 160 км і при цьому залишатися майже непомітними для російського війська.

“Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу й внести свій донейт у два кліки через платформу UNITED24. Або задонатити нам власний дрон”, — пояснив Федоров.

Комплексна програма з UNITED24, за словами посадовця, дозволить не тільки закуповувати дрони, а й ремонтувати їх, оперативно замінювати, а також проводити навчання пілотів.

Як повідомив Федоров, до ініціативи першим долучився Олег Гороховський та Монобанк.

“Разом зі своїми клієнтами всього за декілька днів вони зібрали понад 64 млн гривень. А це вже два безпілотних авіаційних комплекси Warmate”, — розповів міністр.

Він закликав українців підтримати і посилити українську армію.

Комплексна програма включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів, повідомили в пресслужбі Мінцифри. На сайті UNITED24 можна пожертувувати на дрон або віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень