Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 15.07.2021 14:46
Кількість переглядів: 126

07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Тепер під домашнім насильством мається на увазі не тільки фізичне, а й психологічне, економічне та інші види насильства.

Раніше в якості суб’єкта Закону виступали тільки подружжя, яке живе разом, і їхні діти, то тепер він поширюється і на постраждалих від колишніх чоловіків/дружин або партнерів, а також на тих людей, які є парою, але разом не проживають.

Тому, законодавством вводиться поняття термінового заборонного припису і обмежувального припису. Це два документа, які ізолюють кривдника від постраждалої особи і її дітей.

Терміновий заборонний припис видається потерпілій відразу ж після фіксації випадку домашнього насильства співробітниками поліції. Діє цей документ десять днів. Протягом цього періоду зловмисникові заборонена будь-яка комунікація з постраждалою. Потім, згідно з судовою постановою, вводиться обмежувальний припис, який діє шість місяців.

Слід зауважити що, основний напрямок діяльності Закону ґрунтується на ефективній взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, з громадськими організаціями та іншими заінтересованими особами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень