Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Про встановлення на території Стрюківської сільської ради ставки транспортного податку для фізичних та юридичних осіб

Дата: 24.06.2021 10:52
Кількість переглядів: 382

  

УКРАЇНА

СТРЮКІВСЬКА  СІЛЬСЬКА   РАДА

МИКОЛАЇВСЬКОГО  РАЙОНУ, ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІІ CЕСІЯ VІІІ СКЛИКАННЯ

 

                                                               Р І Ш Е Н Н Я

 

15 червня 2021 року                                                                                             № 116

 

   

 

Про встановлення на території Стрюківської

сільської ради ставки транспортного податку

для фізичних та юридичних осіб

 

Відповідно до Законів України № 1791-VІІІ, № 1795-VІІІ від 20.12.2016 року та №1797-VІІІ від 21.12.2016 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України»,  керуючись ст.25, п.24 ч.1 ст.26, п.1 ст.59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою виконання доходної частини бюджету, Стрюківська сільська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Встановити та ввести в дію з 01.01.2022 року ставку транспортного податку для фізичних та юридичних осіб, які мають зареєстровані згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000,00 грн. за кожний легковий автомобіль, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

  2. Затвердити Положення про податок на майно в частині транспортного податку (додається).

  3. Оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації та на офіційному сайті.

  4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення №358-VII від 20.06.2019 року «Про встановлення ставки транспортного податку для фізичних та юридичних осіб».

  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій (Доля В.Б.), постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою, комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту (Біюк А.В.).

 

 

 

Стрюківський сільський голова                               Олександр АФАНАСЬЄВ

 

 

 

 

                                                                                                           Додаток

                                                                                   до рішення VІІ сесії Стрюківської

                                                                                 сільської ради VІІІ скликання 116

                                                                                            від 15 червня 2021 року

 

Положення

про податок на майно в частині транспортного податку

 

1.Загальне положення. 
 Транспортний податок – це місцевий податок, кошти від якого зараховуються до бюджету Стрюківської  сільської ради. 
 2. Платники податку. 
 Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які маютьзареєстровані в Україні згідно з чиним законодавством власні легкові автомобілі. 
 3. Об’єкт оподаткування. 
 Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість, яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на його офіційному веб-сайті.

4. База оподаткування. 
 Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування відповідно до пункту 3. 
 5. Ставка податку. 
 Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 3. 
 6. Податковий період.
 Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року. 
 7. Порядок обчислення та сплати податку. 
 7.1. Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. 
 7.2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сумм податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року). 
 Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такийоб'єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності. 
 Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податкуфізичним особам – нерезидентам здійснюють контролюючі органи за місцем реєстрації об’єктіво податкування, що перебувають у власності таких нерезидентів. 
 7.3. Управління Державтоінспекції ГУМВС України в Одеській області зобов'язане до 1 квітня 2020 року подати контролюючим органам за місцем реєстрації об'єкта оподаткування відомості, необхідні для розрахунку податку. 
 З 1 квітня 2020 року Управління Державтоінспекції ГУМВС України в Одеській області зобов'язане щомісячно, у 10-денний строк після закінчення календарного місяця подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем реєстрації об'єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця. 
 Форма подачі інформації встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної податкової політики. 
 7.4. Платники податку-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. 
 Щодо об'єктіво податкування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такийоб'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такийоб'єкт.
 7.5. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначенийоб’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт. 
 Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності. 
 7.6. За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

У разі спливу п'ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п'яти  років.
 8. Порядок сплати податку. 
 Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до бюджету Задунаївської сільської ради. 
 9. Строки сплати податку. 
 Транспортний податок сплачується: 
 а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; 
 б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, щонаступає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації.

 

 

Секретар сільської ради                                                                      Н.Б.Ламброва

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень