Стрюківська громада
Одеська область, Березівський район

Про встановлення на території Стрюківської сільської ради ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців

Дата: 24.06.2021 10:50
Кількість переглядів: 828

  

УКРАЇНА

СТРЮКІВСЬКА  СІЛЬСЬКА   РАДА

МИКОЛАЇВСЬКОГО  РАЙОНУ, ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІІ CЕСІЯ VІІІ  СКЛИКАННЯ

 

                                                             Р І Ш Е Н Н Я   

 

15 червня 2021 року                                                                                               № 115 

 

Про встановлення на території Стрюківської

сільської ради ставок єдиного податку для

фізичних осіб-підприємців

 

Відповідно до Закону України № 1774-VІІІ від 06.12.2016 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2019 році",п. 24 ч. 1 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою поповнення доходної частини бюджету, Стрюківська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Встановити з 01.01.2022 року на території Стрюківської сільської ради ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, що діють на території Стрюківської сільської ради:

  • 1.1.  Для першої групи платників єдиного податку в розмірі:

  • 10% розміру прожиткового мінімуму доходів громадян для працездатних осіб на  всі види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку з усіма обмеженнями та особливостями, викладеними в главі 1 розділу ХІV Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями;

  • 1.2.  Для другої групи платників єдиного податку в розмірі:

  •    -   10% розміру мінімальної заробітної плати на всі види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку з усіма обмеженнями та особливостями, викладеними в главі 1 розділу ХІV Податкового кодексу України зі змінами та   доповненнями.

  1. Ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму доходів громадян для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, у зв"язку з чим розмір єдиного податку буде змінюватись відповідно до зміни прожиткового мінімуму громадян та мінімальної заробітної плати станом на 01 січня податкового (звітного) року.

  2. Оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації та на офіційному свйті.

  3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення №357-VІІ від 20.06.2019 року «Про встановлення на території Стрюківської сільської ради ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців».

  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій (Доля В.Б.), постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища, благоустрою, комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту (Біюк А.В.).

 

 

Стрюківський сільський голова                               Олександр АФАНАСЬЄВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень